Programi
ECDL programi kreirani su prema potrebama raznih skupina polaznika... Pročitaj više
 
Testni centri
Testni centri se nalaze u više gradova u Hrvatskoj Pročitaj više
 
Literatura
Ispiti se mogu polagati prema obrazovanju iz različitih izvora Pročitaj više
 
Ispiti
Termini polaganja ECDL ispita

Pročitaj više
Broj posjeta:
1664
 

ATES

alt

Dobro došli na stranice automatskog sustava za ECDL testiranje ATES.

Od početka 2006 se u Hrvatskoj polaganje ECDL ispita provodilo osim ručnim načinom i automatskim ispitnim sustavom ali samo u nekoliko ispitnih centara dok je od lipnja 2007 automatski ispitni sustav dostupan svim ispitnim centrima. Sustav automatskog ECDL testiranja znatno unapređuje kvalitetu, brzinu obrade rezultata te objektivnost provjere informatičke pismenosti u odnosu na ručno testiranje. Kandidati rezultat ispita dobiju odmah po završetku ispita a pitanja unutar sustava bazirana su na simulaciji rada na pravim MS Office aplikacijama.

Nositelj sustava za RH je HIZ te svaki ispitni centar koji želi može koristiti sustav ugovaranjem njegovog korištenja sa HIZ-om. Ne postoje nikakvi inicijalni troškovi uvođenja sustava u neki centar nego se korištenje plaća po ispitu.

Ispiti položeni korištenjem ATES sustava jednako su vrijedni kao i ispiti položeni ručnim testiranjem. U Republici Hrvatskoj danas ATES sustav koriste:

 • Financijska agencija - FINA
 • Sveučilišni računski centar – SRCE
 • Hrvatska zajednica tehničke kulture – HZTK
 • Algebra

A u postupku je ugovaranje korištenja sustava za još nekoliko ispitnih centara (King ICT, Infosistem, …)

Na ovoj stranici dostupna je DEMO verzija ATES sustava koja će zorno prikazati rad pravog sustava i time Vam olakšati njegovo korištenje pri polaganju službenih ispita.

U besplatnom DEMO sustavu ponuđena su pitanja svih 7 ECDL modula za Office 2003 i Office 2007.

Za razliku od pravog sustava gdje se za svaki Modul nude 36 pitanja, u DEMO sustavu za Office 2003 bit će ponuđeno 14 pitanja, odnosno 10 pitanja za DEMO sustav Office 2007. U DEMO sustavu podaci potrebni za polaganje ispita neće se od Vas tražiti, također neće se ispisati rezultati na kraju ispita kao što bi to bilo u pravom sustavu, već će se ovi koraci prikazati slikom.

Za razliku od pravog sustava u DEMO verziji će se nakon svakog odgovorenog pitanja na kratko pojaviti prikaz točnosti danog odgovora, nakon čega sustav prelazi na iduće pitanje, dok kod službenog ispita ukupni rezultati budu prikazani tek na kraju ispita a ne nakon svakog pitanja.

DEMO verzija je besplatna i može se koristiti neograničeni broj puta. Ispit polagan na DEMO sustavu ne predstavlja službeni ECDL ispit. DEMO sustav može koristi kao priprema za polaganje službenih ispita. Pitanja u službenim ispitima funkcionalno i sadržajno su vrlo slična pitanjima u DEMO sustavu ali niti jedno pitanje iz DEMO sustava nije uključeno u službeni ATES ispitni sustav.

Za korištenje DEMO sustava za Office 2003 potrebno je imati instaliran:

 • Adobe Flash Player 8 ili više
 • Microsoft Internet Explorer 6 ili više.
 • Monitor rezolucije 1024x768 ili više.

Za korištenje DEMO sustava za Office 2007 potrebno je imati instaliran:

 • Adobe Flash Player 9 ili više
 • Microsoft Internet Explorer 6 ili više.
 • Monitor (4:3) rezolucije 1280x1024 ili više.
 • Monitor (16:9) rezolucije 1440x900 ili više.

DEMO ATES sustav je Internet aplikacija i za ugodno korištenje sustava potrebno je sa svakog računala s kojeg mu se pristupa imati Internet vezu brzine barem 100 kBit/sec za Office 2003, odnosno 1 MBit/sec za Office 2007.

 

Pokrenite ATES DEMO za Office 2003 | Pokrenite ATES DEMO za Office 2007

 

Upute za korištenje ATES sustava

 

Ovaj automatski ispitni sustav je razvilo Učilište Algebra u suradnji sa ECDL Fondacijom i odobren je za korištenje unutar verzije Syllabus 4.0 u Republici Hrvatskoj.