Programi
ECDL programi kreirani su prema potrebama raznih skupina polaznika... Pročitaj više
 
Testni centri
Testni centri se nalaze u više gradova u Hrvatskoj Pročitaj više
 
Literatura
Ispiti se mogu polagati prema obrazovanju iz različitih izvora Pročitaj više
 
Ispiti
Termini polaganja ECDL ispita

Pročitaj više
Broj posjeta:
929
 

ECDL Napredni

ECDL napredni je program naprednog   poznavanja  korištenja osobnog računala, namjenjen onima koji su uspješno savladali ECDL osnovni program, te imaju želju i/ili potrebu nadograditi svoje znanje.

Svaki ECDL Advance modul predstavlja samostalno područje i za svakoga se dobija posebni certifikat.

ECDL Napredni moduli daju kandidatima priliku postati eksperti u korištenju aplikacija, stječući znanja iznad uobičajenog korištenja uredskih aplikacija.

ECDL napredni kandidati mogu dokazati da su:

  • organizirani i uspješni
  • produktivniji
  • sposobni iskoristiti puni potencijal aplikacije
  • eksperti u proizvodnji atraktivnih i kvalitetnih rješenja

 

Prednosti ECDL naprednog certifikata:

  • Internacionalno priznata kvalifikacija
  • Demonstriranje certificiranih sposobnosti
  • Prilagođenost svim sličnim relevantnim softverima
  • Podržan ECDL reputacijom

 Nastavni je program orijentiran je na rješavanje praktičnih zadataka.

Nastavni plan ECDL Napredni 2.0
Želite li pogledati cjelokupni nastavni plan ECDL ADVANCED (napredni) možete to napraviti klikom na ikonu: (.zip file - veličina: 938KB), a za spremanje svih predispitnih testova kliknite na ovu ikonu (.zip file - veličina: 1.1MB)

Modul AM3 – Napredna obrada teksta
Od kandidata zahtijeva poznavanje alata za obradu teksta kako bi kreirao dokumente sa nekim naprednim mogućnostima alata. On treba kreirati dokumente sa naprednim mogućnostima obrade teksta, ilustrirajući upotrebu naprednih tipografskih opcija, mogućnosti oblikovanja i strukture, uključujući tablice, obrasce i grafiku. Kandidat treba znati upotrijebiti alate poput makronaredbi i izvesti naprednije operacije skupnog pisma unutar aplikacije za obradu teksta.

   
         
Syllabus 2.0  AM3 (279KB)   Predispiti 2.0 AM3 (254KB)

Modul AM4 – Napredne tablične kalkulacije
Od kandidata se zahtjeva poznavanje aplikacije za tablične kalkulacije kako bi kreirao dokumente sa naprednim mogućnostima. On treba učinkovito raditi na razini većoj od osnovne, treba znati urediti i doraditi numeričke, tekstualne i grafičke podatke, te razvrstati, povezati i izvući potrebne podatke. Treba poznavati napredne mogućnosti uređivanja i prezentacije podataka grafikonima, te upotrijebiti funkcije povezane s logičkim, statističkim i matematičkim operacijama, kao i upotrijebiti dostupne alate za reviziju i nadzor nad formulama, te snimati i pokretati jednostavne makronaredbe.

   
         
Syllabus 2.0 AM4 (275KB)   Predispiti 2.0 AM4 (233KB)

Modul AM5 – Napredne baze podataka
Od kandidata se zahtjeva učinkovit rad na razini većoj od osnovne i sposobnost ostvarivanja većeg dijela potencijala aplikacije za rad sa bazama podataka. On treba znati upotrijebiti bazu podataka za organizaciju, čitanje , pregled i izvještavanje o podacima koristeći neke napredne vještine, kao i razumjeti raznolikost načina organiziranja i povezivanja podataka. Pored toga, treba poznavati snimanja i pokretanja jednostavnih makronaredbe, te unos i ispis podataka i povezivanje s drugim dokumentima.

   
         
Syllabus 2.0 AM5 (262KB)   Predispiti 2.0 AM5 (152KB)

Modul AM6 – Napredne prezentacije
Od kandidata se zahtijeva razumijevanje nekih glavnih područja pripreme i planiranja prezentacija. On treba moći učinkovito raditi na razini većoj od osnovne i koristiti aplikaciju za prezentacije, kako bi kreirao prezentacije naprednih mogućnosti, tei poznavati korištenje potencijala prezentacijskih alata i kreirati prezentacije koristeći napredne mogućnosti oblikovanja i strukturiranja, te multimedijske efekte. Kandidat treba poznavati kreiranje napredne grafikone i doraditi prezentacije korištenjem alata za crtanje i kontrolu slike, kako bi dogradio crteže i slike, te poznavati kreiranje i primjenu makronaredbi unutar aplikacije za pripremu prezentacija.

   
         
Syllabus 2.0 AM6 (288KB)     Predispiti 2.0 AM6 (527KB)

 


Repozitorij